5 tips voor het succesvol starten met hapjes bij je 4-6 maanden oude baby

8 mei 2023

Als jouw baby 4-6 maanden oud is, is het tijd om hem of haar kennis te laten maken met vast voedsel. Het starten met hapjes kan een leuke, maar soms ook uitdagende ervaring zijn voor zowel ouder als kind. In dit blog geven we 5 handige tips om het proces soepel te laten verlopen en er een succes van te maken.

  1. Begin met kleine porties. Het is belangrijk om te onthouden dat de eerste hapjes niet bedoeld zijn om de baby volledig te voeden. Begin met kleine porties van ongeveer een halve theelepel tot een theelepel. Het kan even duren voordat je baby gewend is aan de nieuwe smaken en texturen.

  2. Kies voor pure smaken. Begin met pure smaken en voeg geleidelijk aan nieuwe smaken toe. Zo kan jouw baby wennen aan de verschillende smaken en structuren.

  3. Geef borstvoeding of flesvoeding voordat je start met hapjes. Geef je baby borstvoeding of flesvoeding voordat je start met hapjes. Zo heeft je baby nog steeds de belangrijke voedingsstoffen binnen en zal hij of zij minder honger hebben tijdens het proeven van de hapjes.

  4. Zorg voor de juiste hulpmiddelen. Zorg voor de juiste hulpmiddelen zoals een slabbetje, een bordje en een lepel. Om het leuker te maken voor jouw baby, kun je gebruik maken van de leuke en speelse lepels van Mumoii. Moi Moi de vis, de unieke lepel van Mumoii, fungeert als een zachte bijtfiguur en voorkomt dat het te diep in de keel van jouw baby gestoken kan worden.

  5. Maak er een leuke ervaring van. Probeer van het proeven van hapjes een leuke en positieve ervaring te maken. Geef complimentjes, maak oogcontact en laat je baby wennen aan de verschillende smaken en texturen op zijn of haar eigen tempo.

Met deze 5 tips zal het starten met hapjes bij jouw 4-6 maanden oude baby soepel en succesvol verlopen. Zorg voor de juiste hulpmiddelen en maak er een leuke en leerzame ervaring van voor jouw kleintje. En vergeet niet, met de leuke lepels van Mumoii wordt het etenstijd leuker en veiliger voor jouw baby.


Deel dit

Het uitgelichte product

Het uitgelichte product

Het uitgelichte product