Waarom zou je kiezen voor een geweven draagdoek?

13 jun. 2023
Waarom zou je kiezen voor een geweven draagdoek?

Een geweven draagdoek onderscheidt zich door zijn speciale weving, zoals een kruiskeperweving of een jacquardweving. In tegenstelling tot rekbaar doeken, biedt een geweven draagdoek geen rek in de lengte of breedte, maar juist een mooie diagonale rek. Deze rek is essentieel omdat het de draagdoek in staat stelt je baby mooi te omhullen. Bovendien zijn geweven draagdoeken zeer veilig. Ze scheuren niet snel, zelfs niet als er een gaatje in zit. Daarnaast snijdt gewone stof niet in je schouders of de knieholtes van je baby, wat bijdraagt aan het draagcomfort.

Verschillende materialen voor geweven draagdoeken

Geweven draagdoeken kunnen worden gemaakt van diverse materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 100% katoen of een mix van katoen met bamboe, hennep, linnen of wol. Elke stof heeft zijn eigen eigenschappen. Voor het dragen van een baby is een katoenen draagdoek prettig, omdat deze gemakkelijk wasbaar en comfortabel is.

Beschikbare draagdoeken

In de webshop bieden we een breed assortiment aan geweven draagdoeken.  Een geweven draagdoek is verkrijgbaar vanaf € 75,-, maar ook voor honderden euro's. Het is belangrijk op te merken dat de prijs niet altijd bepalend is voor de kwaliteit van de draagdoek. De kwaliteit hangt af van meerdere factoren, zoals:

  • Het materiaal van de draagdoek.
  • Het type weving en de dichtheid.
  • Sommige merken vereisen dat de doek eerst ingedragen wordt omdat deze aanvankelijk stug kan zijn. Na verloop van tijd worden de doeken echter soepeler. Er zijn ook merken die geen gebruikmaken van een speciale draagdoekenweving.
  • Een goede knooptechniek is essentieel voor het comfort van zowel de drager als het kindje.

De mogelijkheden van een geweven draagdoek

Met een geweven draagdoek zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt je kindje dragen vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd. Bovendien zijn er talloze verschillende knooptechnieken mogelijk. Je kunt de draagdoek gebruiken als buikdrager, heupdrager of rugdrager.

Wat maakt onze draagdoek uniek?

De geweven draagdoek van Pure Baby Love heeft een aantal unieke eigenschappen die hem onderscheiden van rekbaar doeken. Hier zijn enkele kenmerken op een rijtje:

  • De gebruikte weving in de draagdoek is zeer veilig, omdat deze niet gemakkelijk scheurt, zelfs niet bij een gaatje in de doek.
  • De doek is van nature zacht en hoeft niet ingedragen te worden.
  • De draagdoek sluit dankzij de mooie diagonale rek perfect aan om je nek. Hij is gemaakt van hoogwaardig 100% katoen dat zeer huidvriendelijk is voor zowel moeder als kind.
  • De stoffen voldoen aan de OEKO-TEX-standaard, wat betekent dat alle gebruikte stoffen veilig zijn voor baby's. Er worden geen chemische of dierlijke stoffen gebruikt in het productieproces.
  • De draagdoek is gemakkelijk wasbaar. Hij kan op 40 graden worden gewassen en in de droger worden gedroogd, zodat je snel weer verder kunt dragen.
  • De draagdoek kan op verschillende manieren worden geknoopt, waardoor je je baby op de buik, heup of rug kunt dragen. Zo kun je met veel plezier blijven dragen tot ver in de peutertijd.

Bestel de mooiste draagdoek in onze webshop

Ben je op zoek naar een comfortabele draagdoek voor jou en je baby? Kies dan voor een van onze geweven draagdoeken. Bij ons kun je al een draagdoek van Pure Baby Love kopen vanaf € 75,-. Onze draagdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren.


Deel dit